Dossier Led techno: Pathogenen detectie

Algemeen

Inleiding 

Wanneer er een pathogeen gevonden wordt betekent dit meteen een groot probleem voor uw bedrijf en uw imago.
Er bestaan tal van detectie methoden die beantwoorden aan de gevarieerde vraag van de voedingsindustrie om dit soort situaties te vermijden.

Al 25 jaar is één van onze sterkten om u bij te staan in uw specifieke behoeften op het gebied van kwaliteitscontrole van uw producten.
In dit dossier ontdekt u de diverse merken en methoden die wij u kunnen aanbieden. Wenst u na het lezen van dit dossier graag meer gedetailleerde informatie over een specifiek product? Dan kan u geheel vrijblijvend het onderstaand formulier invullen en wij doen de rest.

Simpel en effectief, de Path-Check

Deze werkwijze richt zich op het controleren van een bepaald oppervlak. Hoe werkt het? Je veegt met het wattenstaafje over een bepaald oppervlak, daarna plaats je het staafje in de bijhorende buis, wanneer de vloeistof in de buis na enige tijd verkleurt is, kan je vaststellen dat de test verdacht is.

Achteraf kan u de test aan een extern laboratorium geven om de resultaten te bevestigen. Deze testen kunnen voor u een aanzienlijke kostenbesparing betekenen en zijn toepasbaar voor listeria, salmonlla en colibacteriën.

 

 Klik hier voor het volledige dossier over Path-Check 

 

Bent u opzoek naar een methode die snel resultaat geeft?
De voedingsbodems van Biokar brengen u de oplossing! 

Biokar is onze partner bij uistek op het gebied van gebruiksklare voedingsbodems. Zoals de naam aangeeft, levert deze bodem voedingsstoffen voor de organismen die erin/-op leven, met het oog op het kweken van een schimmel of een bacterie. 

In vergelijking met de traditionele methoden bespaart dit u of uw laboratorium enorm veel tijd. De chromogene media geven u een snelle oplossing met behukp van agar media. Deze voedingsbodems zijn ideaal voor oppervlakteanalyse of om de kwaliteit van uw producten te controleren. 

Vindt u niet meteen de voedingsbodem die u zoekt? Bel ons op het nummer +32 11 363 363 en wij helpen u hem te vinden!


 

Klik hier voor het volledige dossier over deze methode

Gaat u voorkeur uit naar het volgen van een referentiemethode?
Ook hier begeleiden wij u met uw analyses.

Als u voorkeur uitgaat naar het volgen van de klassieke methoden beantwoordt Biokar aan uw wensen met een breed assortiment media conform de ISO richtlijnen. Microgen biedt aanvullende oplossingen met "latex" bevestigingstesten.


 

 Klik hier voor het volledig 3M dossier 


Is uw tijd kostbaar? Voor Pathogenen detectie is 3M MDS de meest rendabele en snelste oplossing. 

Vaak associëren we pathogenen detectie en snelheid met de PCR methode, maar niets is minder waar. Het  revolutionaire isothermische DNA-amplificatie concept van 3M biedt u een supersnelle detectie dat zich onderscheidt door de mogelijkheid van het vinden van diverse detecties op hetzelfde monster in een run.  U kunt dus gelijktijdig testen op de aanwezigheid van Salmonella, Listeria spp., E. coli 0157 (inclusief H7) en Listeria monocytogenes.


  

 Klik hier voor het volledig 3M dossier 


U vertrouwd enkel de PCR-methoden? Ook hier staat Led techno aan uw zijde

Ook over deze methode kunnen wij u adviseren en bijstaan. Onze vaste partner hiervoor is ADNucleis. De kits die ADNucleis aanbiedt gaan de meest voorkomende bacteriën detecteren zoals Salmonella spp E.coli 0157 H7, Listeria en monocytogenes maar ook andere pathogenen zoals Cronobacter sakazakii.


  
Klik hier voor meer info over ADNucleis 


U zoekt een oplossing voor de analyse van grote volumes? Solus biedt u uitkomst ! 

Onze leverancier Solus biedt u oplossingen voor pathogenendetectie over een groot volume, in combinatie met een volledig geautomatiseerd systeem. Het voordeel van deze methode is dat handelingen door de analist minimaal zijn en daardoor eenvoudig enkele honderden testen kan draaien op 1 automaat.

 
 
 Klik hier voor het volledige dossier over deze methode


 Is Legionella uw zorg? Ontdek de Hydrosense testkit 

Albagaia stelt u een legionella detectie kit voor die u een resultaat biedt in slechts 25 minuten, dit op basis van een geanalyseerde waterstaal.

 

 

 Klik hier voor het volledige dossier over Albagaia  

 


Nood aan een effectiviteitsmeting van uw uitgevoerde analyses?
De testen van IFM zijn er om uw te monitoren. 

IFM Quality Services biedt een veelheid van inter-laboratoriumtesten met het oog op het beoordelen van uw analysemethoden en om ze te vergelijken met een representatief panel van analyses.

Het voordeel van deze methode is dat u het monster op 3 niveaus ontvangt. Eén keer wanneer u de analyses hebt uitgevoerd kunt u de analyses geheel vertrouwelijk via het internet doorsturen. Na validatie van uw methoden ontvangt u de resultaten.

Daarnaast biedt IFM een gamma van homogene monsters aan met bekende analytische resultaten. Deze monsters zijn perfect om te gebruiken voor een validatie of een kwaliteitscontrole. Het productgamma omvat ook traceerbare referentieculturen.

 

 
 
 Klik hier voor het volledige dossier over IFM  

Conclusie

Wij hopen dat dit dossier u meer inzicht heeft gegeven over de verschillende methoden die Led techno u voor het detecteren van pathogenen kan aanbieden.

Wilt u graag weten welke methode het meest passend is voor U of uw laboratorium? Aarzel dan niet om per direct contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder met het zoeken van de meest geschikte oplossing voor uw behoefte.  

Meer info ?

← Terug naar het overzicht

Afbeeldingen