Eurofins Technologies lanceert testen voor de detectie van SARS-CoV-2 op oppervlakten en in voedingssamples (COVID-19).

Eurofins technolgies lanceert testen

Onlangs gepubliceerde studies suggereren dat SARS-CoV-2 op verschillende oppervlakken tot 72 uur levensvatbaar kan blijven. De uitgebreide VIRSeek-suite van testen biedt snelle tests om breed te screenen op de aanwezigheid van SARS-CoV-2, evenals verificatie van de resultaten met een onafhankelijke test.

Dit stelt organisaties in diverse industrieën, maar ook in de gezondheidszorg, het vervoer en vele andere omgevingen in staat om te helpen bij het testen, bepalen, controleren en uiteindelijk versterken van de effectiviteit van de ingevoerde sanitaire maatregelen, wat uiteindelijk zal bijdragen aan een grotere gezondheid en veiligheid in deze omgevingen.

De VIRSeek SARS-CoV-2 Screen kit maakt het mogelijk om te screenen op het E-gene, dat codeert voor de enveloppe rond de virale schil. De kit is ontwikkeld als een eerste screeningtest om te gebruiken in combinatie met de VIRSeek SARS-CoV-2 Identificatiekit als confirmatie.  Een snelle analyse die mogelijk is in ongeveer 1 uur via een RT-PCR.