Wie zijn wij

Wie zijn wij

 

Led techno is een Belgische ‘solutions provider’ voor laboratoria in het algemeen en microbiologische laboratoria in het bijzonder. Wij zijn specialisten in apparatuur, media, 3M Petrifilm, glaswerk, plastics, beschermkledij en volledige automatiseringsprojecten. 
Wij verdelen o.a. de volgende merken: 3M, Ruskinn, Termaks, IUL Instruments, Hirayama, Gosselin, Deltalab, Biokar, Testo, Hanna, Ovan, Büchi, Nuaire,... 
Led techno levert meer dan 2.000 artikelen uit voorraad. 
Als ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf ligt de nadruk op kwaliteit, knowhow, advies, flexibiliteit en klantengerichtheid. 
"We care about our clients"!

 

Een korte geschiedenis

In 1983 startte Edith Durinck in Hechtel-Eksel met de levering van producten naar laboratoria vanuit haar achtertuin. In 2005 vestigde  Peter Van Eylen Led techno in een splinternieuw bedrijfsgebouw op industrieterrein De Schacht in Heusden-Zolder.

Service en klantgerichtheid zijn twee waarden die Led techno vanaf het begin hoog in het vaandel draagt.  Vele klanten zijn reeds klant van bij de prille start en beschouwen Led techno dan ook als een strategische partner waarmee ze graag samenwerken.

Sinds 2021 maakt Led techno onderdeel uit van de Ariana Holding GmbH, een sterk netwerk van gespecialiseerde laboratoria in Duitsland en Nederland. De Ariana holding maakt op zijn beurt deel uit van IEH Laboratories & Consulting Group. IEH heeft als missie om efficiënte en duurzame productie van gezond voedsel mogelijk te maken en het milieu te beschermen.

 

Feiten en cijfers

  • Meer dan 950 klanten in België, Nederland en Luxemburg.
  • Meer dan 5.000 beschikbare referenties.
  • 1.000m² nieuwbouwmagazijn.
  • 5 managementteam-leden.
  • 20 medewerkers

 

LED techno: 40 jaar

In 2023 viert Led techno zijn 40-jarig bestaan.

 

Laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Elke onderneming die het Voka Charter Duurzaam Ondernemen onderschrijft, verbindt er zich toe om:

-  Duurzaam ondernemen op een proactieve manier te integreren in het bedrijfsbeleid

-  Doelstellingen en concrete acties te formuleren passend binnen de SDG’s van de Verenigde Naties

 - Continu te werken aan de conformiteit met de sociale, welzijns- en milieuwetgeving 

Zowel in 2019, 2020 en 2021 zijn we genomineerd als laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

SDG Pioneer

Op 26 oktober 2021 behaalde Led techno het Certificate of completion als SDG Pioneer uitgereikt door het UNITAR (United Nations Institute for Training and Research).

 

Maak van hardware 'heartware'!

Een simpele actie kan veel betekenen!

Ondernemers voor een Warm België blaast oude laptops na een revisie nieuw leven in en zorgt ervoor dat mensen, vooral kinderen, gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Sinds 2023 doen we met Led techno mee aan deze acties en mogen we ons trots 'heartware donor’ noemen.