Hoe haal je het beste uit je vochtanalyser?

Getting the Most Out of Your Moisture Analyzer

Het vochtgehalte is van groot belang in diverse industrieën, zoals de voedselverwerkende industrie, de productie en de farmaceutische industrie. Om optimale resultaten te garanderen, is het van cruciaal belang om een vochtanalysator van hoge kwaliteit te bezitten en deze efficiënt te kunnen onderhouden en bedienen.

De invloed van vocht is verstrekkend. Het kan van invloed zijn op de werkzaamheid van medicijnen, voedselkwaliteit, textuur en het gewicht van diverse geproduceerde goederen. In gewichtafhankelijke industrieën kan het verwaarlozen van een goede vochtcontrole leiden tot aanzienlijke financiële verliezen.

Naast de rol bij kwaliteitscontrole speelt vochtanalyse een cruciale rol bij het voldoen aan wettelijke normen, vooral op het gebied van bijvoorbeeld farmaceutica. Het niet voldoen aan deze normen kan leiden tot productdefecten, verminderde productie en verlies van klanten. De praktijk van vochtanalyse is van immens belang vanwege deze mogelijke gevolgen.

Gezien de onmisbare rol zijn vochtanalysatoren een vast onderdeel geworden van veel werkomgevingen. In wezen functioneren ze als laboratoriumweegschalen met geïntegreerde verwarmingselementen om het vochtgehalte in materialen te berekenen door kleine monsters te testen. De methoden voor vochtanalyse omvatten verschillende technieken. Het proces bestaat meestal uit het gecontroleerd verwarmen van het monster en het continu meten van de massaverandering in de loop van de tijd.

In de voedselverwerkende industrie is een vochtanalysator een veelzijdig instrument. De toepassingen strekken zich uit tot het beoordelen van de kwaliteit van ruwe ingrediënten, het testen van tussenmonsters en het ondersteunen van de kwaliteitscontrole in het stadium van het eindproduct.

Tips om het meeste uit je vochtanalysator te halen

  1. Plaats het instrument op een stabiele ondergrond, zoals een vaste tafel, en zorg ervoor dat de wielen van de tafel goed vastzitten.
  2. Kies een werkplek uit de buurt van open ramen, ventilatieopeningen of draaiende ventilatoren om mogelijke verstoring van uw metingen te voorkomen.
  3. Minimaliseer het vloerverkeer rond uw werkgebied, aangezien beweging en trillingen de nauwkeurigheid van uw resultaten kunnen beïnvloeden. Voorkom het risico dat iemand tegen de werktafel stoot.
  4. Zorg dat het apparaat schoon is om kruisbesmetting en vuil te voorkomen.
  5. Kies een vochtanalysator die eenvoudig te reinigen is. 
  6. Houd de temperatuur en vochtigheid in de kamer constant en binnen een redelijk bereik.
  7. Kalibreer regelmatig het gewicht en de temperatuur om nauwkeurige resultaten te garanderen en schade aan de monsters te voorkomen.
  8. Gebruik het deksel om de vochtanalysator te beschermen tegen per ongeluk morsen en krassen.
  9. Laat het apparaat voor gebruik opwarmen voor optimale prestaties.

Door deze richtlijnen te volgen zult u niet alleen constant nauwkeurige resultaten behalen, maar ook de levensduur van uw vochtanalysator verlengen.

Een overzicht van de modellen van Ohaus

Afhankelijk van uw specifieke toepassingsbehoeften heeft OHAUS een vochtanalyser die aan uw behoeften voldoet. Voor basistoepassingen zijn de MB25 en MB27 modellen eenvoudig te bedienen en bieden betrouwbaar nauwkeurige resultaten. Beide modellen zijn voorzien van een 90 mm pan, LCD-display met achtergrondverlichting, deksel voor in gebruik, voorinstellingen en een timer. Beide zijn geschikt voor temperatuurbereiken van 50° tot 160° C. De MB23 maakt gebruik van een infraroodspiraal voor verwarming en meet vochtgehaltes tot 10 mg (0,1%) met een maximale monstercapaciteit van 110 g. De MB27 maakt gebruik van een halogeenlamp voor het verwarmen van monsters tot 90 g met vochtgehaltes tot 1 mg (0,01%). 


Voor geavanceerdere toepassingen biedt OHAUS de MB90 en MB120 vochtanalysers. Beide modellen hebben een 90 mm pan, halogeenlamp, meerdere communicatiepoorten (twee USB's en RS232), een 4,3 in full-color touchscreen WQVGA display, beschermkap, timer en voorinstellingen.  Beide kunnen vochtgehaltes van slechts 1 mg (0,01%) meten.  De MB90 heeft een maximale monstercapaciteit van 90 g en een temperatuurbereik van 40° tot 200° C. De topmodel MB120 kan een monstercapaciteit aan van 120 g en een indrukwekkend temperatuurbereik van 40° tot 230° C.

 

 

 

 

Ohaus MB120

Ga snel aan de slag met SmartGuide™. Deze revolutionaire functie analyseert automatisch een monster en creëert een methode, waardoor het giswerk bij de eerste instelling weggenomen wordt.

De MB120 kan snelle en nauwkeurige resultaten produceren dankzij functies zoals een halogeen verwarmingssysteem, aanpasbare uitschakelcriteria en vier ingebouwde droogprofielen.

De MB120 kan tot 100 methoden en 1.000 meetresultaten opslaan. Opgeslagen resultaten kunnen geëxporteerd worden en methoden kunnen gedeeld worden op meerdere apparaten.
 


Ohaus MB90

Halogeenverwarming verhoogt de efficiëntie voor snellere resultaten.

Intuïtief touchscreen menu biedt stapsgewijze begeleiding voor elke toepassing.

Gereedschapsloze reiniging voor eenvoudig onderhoud.


 

 

Ohaus MB27

Met een nauwkeurigheid van 0,01% 0,001g is de MB27 vochtanalysator geschikt voor de meeste toepassingen.


Halogeenverwarming en dubbele gewicht-temperatuurkalibratie zorgen voor snelle, betrouwbare resultaten.


Gebruiksvriendelijk touch-button ontwerp voor eenvoudige bediening.


Ohaus MB25

Halogeenverwarming en dubbele gewicht-temperatuurkalibratie zorgen voor snelle, betrouwbare resultaten.


Gebruiksvriendelijk touch-button ontwerp voor eenvoudige bediening.


Eenvoudig te reinigen verwarmingskamer is ideaal voor veelvuldig gebruik.


Ohaus MB 23

Infraroodverwarming zonder glas verhoogt de efficiëntie voor snellere resultaten.


Gebruiksvriendelijk touch-button ontwerp voor eenvoudige bediening.


Compact ontwerp past in elke werkruimte.