Geeft de spiraalplaatmethode dezelfde resultaten als de traditionele methode?

Eddy Jet 2W - Spiral Plater

In 1973 vergeleken Gilchrist et al. de spiraalvormige plaatmethode met de gietplaatprocedure bij gebruik van zuivere en gemengde culturen. De resultaten verkregen met de spiraalvormige plaatmethode toonden geen verschillen in variantie aan die binnen de foutgrenzen voor traditionele kwantitatieve methoden lagen.

In 1977 vergeleken Jarvis et al. de spiraalvormige plaatmethode met de gietplaat, de oppervlakte-spreidplaat en de druppeltelling, waarbij zij vier soorten voedsel gebruikten en verschillende operators, van beginners tot ervaren microbiologen. De resultaten toonden geen statistisch significante verschillen tussen de methoden, noch tussen de gebruikte soorten levensmiddelen, noch tussen de operators. Zelfs de variaties die bij verschillende operators konden worden gevonden, waren geringer bij gebruik van de spiraalvormige schotel.

De spiraalvormige plaatmethode kan in veel gevallen een van de andere methoden voor de kwantitatieve bepaling van levensvatbare micro-organismen in levensmiddelen vervangen. Jarvis et al. dat het uitvoeren van 100 kolonietellingen met de spiraalplaatmethode slechts 31% van de arbeid vergde die nodig was voor de druppeltelmethode.

 

De voordelen van de spiraalvormige methode.

  • Vermindert het aantal seriële verdunningen dat nodig is voor microbiologische testen. 
  • Verminderingen van het aantal benodigde petrischalen. 
  • De groeisnelheid is hetzelfde.
  • De spiraalmethode maakt een vermindering van de telprocedure mogelijk.
  • Verschillende diameters van petrischalen kunnen gebruikt worden.

 

Waarom zou je kiezen voor de Eddy Jet 2W van IUL?

De Eddy Jet 2W is een twee-in-één methode. Diluter en plater in één.

Hierdoor kan de gebruiker: 

  • Verlagen van de kost per test.
  • Terugschroeven van de handelingstijd
  • Verhogen van de productiviteit

De voordelen van de Eddy Jet

De Eddy Jet/spiraalplater van IUL verhoogt de voordelen van de spiraalplatermethode en verhoogt de prestaties en de veiligheid van de procedure.

Eenvoudig in gebruik.

Getraind in minder dan 5 minuten: plaats een Petri plaat, druk op de "play button" op het Eddy Jet 2W innovatieve kleuren touch screen, en dat is het- PLUG & PLATE!

Tijdsbesparing

 Sterilisatie van micro-injectiespuiten met elektronenbundel, waardoor reinigingscycli overbodig worden en veel tijd wordt bespaard

Hoge precisie

Spiral plating is een volledig gevalideerde microbiologische methode, zie: ISO 7218/ AOAC 977.27/ FDA (BAM Ch.3). Er zijn verificatieprotocollen beschikbaar voor de spiralen van het apparaat.

Verschillende volumes

De mogelijkheid van dispensie van eindvolumes in verschillende distributiepatronen, afhankelijk van het gekozen programma.

Nauwkeurig verdelingspatroon, zowel proportioneel, logaritmisch of lineair.

Voorkomt Cross-contaminatie

Een exclusieve, gepatenteerde micro-injectiespuittechnologie zorgt voor echte steriliteit van de monsters. Aangezien er geen ontsmettingsmiddelen worden gebruikt, maakt de Eddy Jet 2W een einde aan eventuele vals-negatieve resultaten als gevolg van overdracht van ontsmettingsmiddelen.

Eddy Jet 2W, meer productiviteit voor microbiologische labs

De Eddy Jet 2W verlaagt de kosten per test, de hands-on tijd en het gebruik van verbruiksartikelen tijdens bacteriële tellingen, terwijl de productiviteit van een microbiologisch laboratorium wordt verhoogd.