Baker

1951 Baker wordt opgericht
Het bedrijf werd voor het eerst opgericht door Art Baker als antwoord op de behoefte aan contaminatiecontrole voor de assemblage van fijnmechanische instrumenten en micro-elektronica.
Baker ontwerpt en bouwt de eerste schone lucht werkplek. Veel van de huidige industriestandaarden voor kwaliteit, prestaties en constructie zijn gebaseerd op originele Baker-concepten en -innovaties. Later dat decennium kwam Jack Eagleson bij het bedrijf en bracht hij uitgebreide ervaring met HEPA-filtertechnologie mee.
 
1964 Baker ontwikkelt Momentum luchtgordijn voor maximale insluiting
Het unieke luchtstroomontwerp van Baker zorgt voor een ondoordringbare luchtbarrière of "impulsluchtgordijn" aan de voorzijde van de kast, waardoor de beschermingscapaciteit van de kast wordt vergroot. De Baker BioGARD® is een van de eerste biologische veiligheidskabinetten waarin het "momentum" luchtgordijn is geïntegreerd, wat de meest effectieve methode blijft om maximale insluiting in een open kast aan de voorzijde te behouden.
 
1973 Baker is de eerste die de veiligheid verhoogt met een negatief drukgordijn dat de vervuilde positieve druk omringt.
Gebaseerd op een voortdurende toewijding aan onderzoek en testen, verbetert Baker de biologische veiligheidskabinetstandaarden drastisch met de ontwikkeling van SterilGARD®, de eerste kast die verontreinigde overdrukplenums volledig omsluit met negatieve druk om de veiligheid te verhogen.
 
1979 Baker wordt gekozen voor NASA SpaceLab
Lockheed Aircraft Biosystems kiest Baker voor het ontwerpen van een algemene biologische veiligheidskast voor de SpaceLab shuttlevlucht.
 
1983 Definitie van Performance Envelopes Maximaliseren van Personeels- en Productbescherming
Door middel van uitgebreid onderzoek en testen ontwikkelt Baker het concept van een prestatie-omhulsel voor biologische veiligheidskabinetten, dat de bescherming van het personeel en het product van elke individuele kast maximaliseert door het vaststellen van het optimale instelpunt. Baker is de enige fabrikant die zijn producten test op basis van het principe van de prestatie-enveloppe.
 
1989 Baker richt het Eagleson Instituut op.
Baker initieert formele onderwijsprogramma's voor de industrie die betrekking hebben op biologische veiligheidskabinetten van klasse II. Deze unieke opleidingsseminars, die nu worden gegeven door het gerenommeerde Eagleson Institute, blijven essentiële informatie en instructie geven aan onderzoekers, veiligheidsfunctionarissen, facilitaire ingenieurs, certificeerders van apparatuur, apothekers en laboranten van over de hele wereld.
 
2002 Baker leidt de industrie bij de herclassificatie van terminologie om te voldoen aan de nieuwe NSF/ANSI-norm #49, 2002 voor klasse II biologische veiligheidskabinettypes.
Toen in 2002 wijzigingen in de NSF/ANSI-norm 49 - 2002 werden goedgekeurd, werden de biologische veiligheidskabinetten van Baker klasse II, type A/B3, opnieuw geclassificeerd als klasse II, type A2, in een poging om de prestatie- en uitlaatcriteria te verduidelijken. Baker publiceert een vergelijkende prestatiegrafiek om de prestatieverschillen tussen de kabinetten beter te kunnen begrijpen.
 
2003 Baker introduceert samenstellende isolatoren voor de veiligheid van de apotheek
Als antwoord op de toenemende vraag naar betere beveiligingen bij de bereiding van magistrale bereidingen en cytotoxische chemicaliën, introduceert Baker nieuwe handschoenenkasten om tegemoet te komen aan specifieke toepassingen in ziekenhuizen, apotheken en klinische behandelcentra. Het Baker ChemoSHIELD® -handschoenenkastje met uitwisseling zorgt voor een betere luchtkwaliteit dan die van klasse 100 binnen een negatief drukwerkbereik, waardoor zowel de gebruiker als het bijmengsel in het proces worden beschermd. Voor de bescherming van het product biedt het Baker SterilSHIELD® handschoenkastje met wisselaar beter dan lucht van Klasse 100 in een positieve druk werkruimte die voorkomt dat verontreinigingen in de lucht migreren naar de formulering uit de apotheek.
 
2011 Baker introduceert de BioChemGARD® e3, het meest energie-efficiënte biologische veiligheidskabinet voor uitlaatgassen in de industrie.
De BioChemGARD® e3 Klasse II, Type B2 kast is ontworpen om te werken met een verminderde afvoerluchtstroom en weerstand. Dit minimaliseert het geluid, vermindert het elektrisch vermogen en de statische druk, terwijl het volume van de geconditioneerde lucht die door het laboratorium wordt afgevoerd, aanzienlijk wordt verminderd. Samen zorgen de exclusieve technologieën van Baker voor een gemiddelde vermindering van 49% van de jaarlijkse bedrijfskosten van een laboratorium.