Phileas

Lucht desinfectie van kamers

Het concept

Het Phileas®-luchtdesinfectiesysteem is gebaseerd op een gepatenteerde technologie met behulp van een draaitafel. Op deze manier wordt een actieve stimulus in de vorm van een microscopische druppel in de atmosfeer vrijgegeven.

Het Phileas®-assortiment is een productkoppelsysteem dat is aangepast aan het beheer van verschillende volumes. Dit kan variëren van een beperkt gebied (minder dan 1 m³) tot een zeer groot gebied (enkele duizenden m³), maar ook in verschillende configuraties. (verschillende hoogtes, meerdere spaties).

Wat is luchtdesinfectie?

Het Airborne desinfectiesysteem is een innovatieve manier om volumes, ruimtes en installaties te desinfecteren. De installatie creëert een mist die gelijkmatig wordt verspreid in een afgesloten ruimte en in contact komt met alle oppervlakken.

Het desinfectieproces moet een standaardprocedure zijn na het reinigen van de gevoelige gebieden. Bovendien toont het ook moeilijk bereikbare plaatsen zoals hooggelegen plaatsen of zelfs gesloten ruimtes voor desinfectie.

Deze methode mag alleen worden toegepast wanneer de ruimte volledig is vrijgemaakt, zodat er geen risico is voor de gebruiker.

Waarom kiezen voor Airborne?

De inherente beperkingen van het kritieke productieproces en medische activiteiten vereisen een permanente controle op biocontaminatie.

Om dit te bereiken, is het noodzakelijk om hygiënecontroleprocedures vast te stellen die ervoor zorgen dat altijd aan een bepaalde mate van zuiverheid wordt voldaan. (dit voor zowel de deeltjesgrootte als de microbiologische kant). Op deze manier is een optimaal en veilig productieproces gegarandeerd.

Binnen het bereik van verschillende desinfectiemethoden heeft één methode de absolute overhand. Dit komt door zijn eenvoud en zijn hoge efficiëntie:

Airborne Desinfection

  1. De opgelegde processen voor de voedings- en farmaceutische industrie vereisen productie in een gezonde omgeving.
  2. De cosmetische sector waar allergeenconserveermiddelen steeds minder worden gebruikt, is ook vereist om een ​​controle uit te voeren in de productiefaciliteiten.
  3. Laboratoria die micro-organismen of gevaarlijke stoffen manipuleren, moeten desinfectiemiddelen gebruiken om besmetting van de externe omgeving te voorkomen.
  4. De zorgsector moet een op maat gemaakt plan voorleggen van een aanpak op basis van verschillende situaties. (infectiebeheersing, pandemieën, werk, sanering van een kamer)